içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

HİÇ BİR ŞEYİN GARANTİSİ YOKTUR

Bazen dünyanın tepetaklak olduğunu düşünüyorum.

Oysa tepetaklak olan "henüz" dünya değil Biziz...

Düşüncelerimiz...ideallerimiz...ölçülerimiz...değerlerimiz hatta zeka ve mantığımızla biz.İnsanoğlu yaşamı boyunca bir çok dönemlerden geçer.yaşamında bir çok fırsatlar da çıkabilir önüne.bazen de bir çok imkansızlıklarda olabilir.

Aslında bunların hepsinin olması gayet doğaldır.Bu dönemler içinde eksileriyle ve artılarıyla insanlar yaşamlarına devam ederler etmişlerdir de.Yalnız burada unutulmaması gereken bir şey var.Onu gözden kaçırmamak ve unutmamak gerekir.

Bu gün kişilerin bir çok imkansızlıkları olabilir yahut da yarın bir çok imkanlara da sahip olabilir ve bunların hepsi doğaldır.Ama şunu unutmamak gerekir ki..imkansızlıklar içerisinde nasıl kıvranıyor ve çareler arıyorsak imkanlara sahip olduğumuzda da soğukkanlı olmalı ve bu imkanların bir gün tükenebileceğini düşünülmeli.Ona göre kendimize çeki düzen ve yön vermeliyiz.

Bu gün sağlıklı bir bireyin yarın hasta olmamasının bir garantisi var mı...? Söyler misiniz bana "Bu gün şu an da yaşayanın bir an sonra ölmeyeceğinin garantisi var mı...?

Eminim ki cevap elbette yok diyeceksiniz.Yeter ki insanlar yazılanlardan,söylenenlerden nasihat alabilmeli ders çıkartabilmelidir.


Zayıf kişiler...En ufak bir imkana yada en ufak bir sermayeye,yada her fırsatta sahip olduklarında kendi kişiliğini ve geçmişini hemen unuturlar.Bu fırsatı başkaları üzerinde koz olarak kullanmaya çalışırlar.Yani Kraldan çok kralcı olurlar.Yönetenden daha çok sermayedar ve daha çok yöneten olmaya çalışırlar.

Hele O zayıf kişilikli ne oldum delisi olanlara ne demeli.Ne olduklarını unutup...ne olduğunun delisi olurlar.Çalıştığı kurumda ya da iş yerinde en yakın arkadaşının işten atılmasına sevinenler olur.Meydanın kendisine kaldığını düşünerek şakşakçılık yapanlar yarın bunun kendi başlarına da gelebileceğini bir an olsun düşünemezler.

Sıra kendilerine geldiğinde başlarlar yakınmaya ve başlarlar düşünmeye.Ama nafile çok geçtir artık.Başkalarına reva gördükleri şey kendilerinin de akibeti olduğunu gördüklerinde iş işten geçmiş olur.Artık dövünseler de faydası olmaz.

Onun için önce insan "Ne oldum" demeyecek "Ne olacağım"diye düşünecek ve ona göre hareket edecek ya da etmeye çalışacak.

Bu yazı 146 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum