içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

EMLAK SEKTÖRÜNDE BOŞA KÜREK ÇEKMEK
Yaşadığımız yüzyılda teknolojinin gelişmesi tüm mesleklerde birçok kolaylıklar sağlamıştır. Emlak sektöründe de internet ortamında birçok ilan sitelerinin kurulması sayesinde yayınlanan ilanlar insanları sokak sokak gezmekten kurtarmıştır. Gayrimenkul satışlarının yaklaşık yüzde sekseni internette yayınlanan ilanlardan bulunarak alınan gayrimenkullerdir. Geriye kalan yüzde yirmilik kısım da asılan satılık afişinden ve emlakçının önerip götürmesi ile olmaktadır.
Birçok emlak ofislerinin ilanlar konusunda yaptığı hatalar vardır. Bunlardan bazıları, satış ofislerinin bulunduğu, bitmiş ya da bitmek üzere olan projedeki dairelerin ilanlarını ve sahibinden afişi bulunan gayrimenkulleri internet ortamında yayınlayıp ilan vermesidir.
Yeni yapılan konut projelerindeki satış ofislerinin bulunduğu konutların internet ortamında ilan verilmesi emlak ofisinin yararına olmayıp aksine zararına olmaktadır. Ne kadar emlakçının adı çıkmış olsa da bu ilanların yayınlanması ile konut almak isteyen dürüst olmayan alıcılar, ilandaki konutun bulunduğu bölgeyi gezerek projeyi gördüğünde satış ofisi ile veya mülk sahibinin afiş ilanına ulaşıp iletişime geçerek almak istediği gayrimenkulü sahibinden veya müteahhitten rahatlıkla satın almaktadır. 
Müteahhit firmaların satışa sunduğu projelerde ki daireler ve sahibinden afişi asılı daireler tüm emlak ofislerinin hazır açık portföyleridir. İnternet ortamında yayınlayacağınız bu daireler ile ilgili ilanlar hem sizin hem de diğer meslektaşlarınızın hazır portföyünüzün elinizden kaçmasına sebep olacaktır.
Müteahhit firma projesinde ki dairenizi satmanız için müteahhittin fiyatından çok daha cazip fiyata satmanız durumunda satabilirsiniz. Ya da yayınladığınız ilanınızla reklamını yaparak müteahhide dairelerini sattırıp bitirttikten sonra en son siz satabileceksiniz. Bu tür verilen ilanlar emlak ofisine maliyet, müteahhit firmaya da sayenizde bedava reklam imkânı sunmaktadır. Yeni projelerde satış yetkisi bulunan daireniz olsa dahi kesinlikle internet ortamında ilan yayınlamayınız. Çünkü ilanınız sayesinde projeye gidecek olan müşterileriniz sizlere hizmet bedeli vermemek için direkt müteahhidin dairelerinden satın alacaktır. Satış ofisinin bulunduğu bu tür projeler sizin müşterilerinizi iyi yönetmenizle yer gösterme belgesi imzalatıp direkt alıp götürerek sattığınız durumda emlak ofisi kazanç sağlayacaktır. Diğer durumda emlak ofisi projenin bedava reklamını yapacak, müteahhit de emlak ofisinin sayesinde reklam masrafı yapmadan dairelerini satacaktır. Sizde ilan sitelerine ödediğiniz ücretlerle ve ayırdığınız zamanınızla boşa kürek çekmiş olacaksınız.
Bu yazı 921 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum