içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

EMLAKÇILAR ARAMASIN

 

 Hayatımızda hep en iyi hizmeti almak isteriz. Çocuğumuzu en iyi okulda en iyi öğretmenlerden eğitim almasını, sağlıkta en başarılı doktordan, en iyi avukattan, en iyi oto ustasından vs. Çünkü çocuğumuz en değerlimizdir. Çünkü sağlığımız canımızdır. Çünkü arabamız canımızın yongasıdır. Peki, yılların bütün birikimi, en büyük varlığımız olan gayrimenkulde? ‘’Emlakçılar aramasın.’’ 

 

Peki, sizi kim arasın? 

  • Evinin değerini öğrenmek isteyen meraklı komşularınız mı arasın? 

  • Ucuza alabilmek için evinizi kötüleyecek müşteriler mi arasın? 

  • Sabah, akşam ve hafta sonu zaman kavramını bilmeyen insanlar mı arasın? 

  • İki ay sonra kayınpederinin miras parası alacakmış hikâyesini anlatan gelin mi arasın? 

  • Fi tarihinde mahkeme sonucunda alacağı parasıyla ev arayan davacı mı arasın? 

  • Gecenin bir vakti kafası iyi olmuş, satılık ilanın altından geçerken şu balkonlu ev satılık mı diyen alemciler mi arasın? 

  • Konuşacak kimsesi kalmamış sohbet edecek birilerini arayanlar mı arasın? 

  • Sekiz ay sonraya kura çıkmış şimdiden ev arayan katılımcı evim üyesi mi arasın? 

 

İşin aslını değerlendirecek olursak bu tür yazıları yazan gayrimenkulüne fazla fiyat isteyenler, emlakçıların aramaları sonucunda bu fiyat etmez dedikleri için tahammülü kalmayan, ısrarla yüksek fiyata satma çabasında olan satıcı cümlesidir. İşin detayına indiğimizde istediği fiyata satamazsa ya borcunu karşılayamıyor, ya almak istediği evi alamıyor, ya da kurmak istediği işi kuramıyor. Satmak istediğiniz gayrimenkulün piyasa değeri ne ise ancak o fiyata satabilirsiniz. İnsanlar sizin borcunuzu karşılamak için fazla fiyata niye alsın? İnsanlar siz evinizi yenileyeceksiniz diye niye yeni ev fiyatına sizin evinizi alsın? Siz yüksek fiyat istedikçe komşunun evini sattırır, siz beklersiniz. 

Sonuca baktığımızda ‘’EMLAKÇILAR ARAMASIN’’ Evet, doğru emlakçılar aramasın. Siz emlakçıyı arayın. Emlakçılar sizi ararsa amatörlerle, siz emlakçı ararsanız profesyonellerle çalışırsınız. Bırakın bir gayrimenkul danışmanınız olsun. Herkes kendi işini yapsın. Siz de kendi işinizi. 

Bu yazı 1037 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum