içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

GAYRİMENKUL SATIŞINDA PAZARLIK

 

 Gayrimenkul insanların hayatları boyunca edindikleri maddi olarak en büyük varlıklarıdır. Barınma amaçlı ve yatırım amaçlı olduğu için zaman zaman değiştirme veya başka ihtiyaçlara göre satmak istenilmektedir. 

Gayrimenkulün satışına karar verildikten sonra öncelikli olarak gayrimenkulün fiyatını doğru tespit etmek gerekmektedir. Düşük fiyat belirlendiğinde satıcı zarar görür. Yüksek fiyat belirlendiğinde mülk talep görmeyerek uzun süre bekleyeceğinden ihtiyacınızı ertelemek zorunluluğu doğacaktır. 

Profesyonel çalışan gayrimenkul danışmanlarından destek alıp ekspertiz yaptırılması, fiyatı belirlemede en sağlıklı olanıdır. Yapılan ekspertiz sonucunda belirlenen fiyat, o anki piyasanın doğru satış fiyatıdır. Ekspertiz çalışması sonucunda mutabık kalınan satış fiyatı ile satışa sunulan gayrimenkule alıcılar bakmaya geldiklerinde kimisi beğenmeyerek sadece bakarak gidecek, kimisi beğenecek fakat bütçesini aştığı için fiyatı yüksek bulduğunu söyleyecek. Kimisi elindeki parasına göre ya tutarsa düşüncesi ile sıkıla sıkıla düşük bir teklif verecek. Kimisi de fiyatı düşürmek umudu ile gayrimenkulün negatif yönlerini dile getirecek veya hatalar bulacaklardır. Gayrimenkulünüzü alacak kişiler genelde yüzde sekseni hatalar üreten kişiler olacaktır. Hata üretmelerinin sebebi pazarlıkta masrafı var diyerek fiyatı düşürme umududur. Bu sebeple verecekleri teklif istenen fiyatın altında ama yakın fiyat olacaktır. Aslında bu verdikleri teklifin anlamı, benim taban fiyatım bu, siz fiyattan benim teklifime doğru inerseniz bende teklifimi yukarı doğru çekerim demektir. Doğru fiyatla satışa sunulan gayrimenkul bir ay ile üç ay arasında alıcısını bulur. Alıcılar piyasada birçok eşdeğer gayrimenkullere baktıkları için gerçek piyasa fiyatını kıyaslama yöntemi ile tahmin etmektedirler. Siz doğru fiyattan satışa sunduğunuzda alıcıda pazarlık amaçlı fiyatınızın biraz altında teklifini sunacaktır. Doğru fiyatla satışa sunulmayan gayrimenkule teklif de gelmez. Pazarlık aşaması da olmaz. Yüksek fiyat beklentiniz teklif gelmeyince veya düşük gelen teklifler sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Yüksek fiyat istenip talep görmeyen mal değersiz duruma düşecektir.  

Gayrimenkulünüzü satıp ihtiyaçlarınızı kısa sürede giderebilmeniz için profesyonel gayrimenkul danışmanları ile çalışmanız daha sağlıklı ve güvenli olacaktır. 

Bu yazı 900 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum